Abant İklimi


Abant bildiğimiz üzere Karadeniz bölgesinde bulunan Bolu ilinde yer almaktadır.Dolayısı ile genel olarak Abant bu bölgenin iklimini almıştır.Bölge Karadeniz ikliminin yanısıra Karasal ikliminde etkisini görmektedir.

Karadeniz iklimine göre kışlar soğuk , yaz ayları ise ılıman ve ara ara yağışlıdır.Abant bölgesinde de yaz ayları bazı aralıklarla yağış görülmektedir.

Bu yaz aylarındaki yağış bölgeye ayrı bir güzellik katar ve böldeki doğal unsurlar bu yağmurla adeta temizlenir.Abant bahar aylarındada bu şekilde güzeldir.Fakat bahar aylarındaki çiçeklerin açması ve bölgedeki çiçeklerin güzel kokusu bu özelliği ile bahar mevsimini yazdan ayırır.

Abant kış aylarında da ayrı bir güzellik taşır.Bölgedeki kar yağışı ve gölün donması inanılmaz bir doğal manzarayı sağlar kış aylarında gölün donması ile göl üzerinde atlar ile de dolaşılır.Bu faaliyet insanlara gerçekten güzel duygular yaşatır.

Abant ülkemiz gibi her mevsim ayrı güzelliği taşımaktadır.Eğer Abant'a gitmek istiyor fakat hangi mevsimde gideceğinize karar veremiyorsanız kış mevsiminde gitmelisiniz.

Okulların tatil olmasıyla ve bölgeye karın düşmesiyle birlikte Abant sizlere eşsiz güzellikler sunmaya başlar.Ailenizle bu enfes görüntüyü kaçırmamanızı tavsiye ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder